Blog

Packeta už nie je len červená, samoobslužné Z-BOXy dostávajú 6 nových dizajnov. V slovenských mestách budú tvoriť menej vizuálneho smogu

30. 9. 2024, 7:24

Samoobslužné Z-BOXy na výber zásielok najobľúbenejšej doručovacej služby na Slovensku už nebudú len červené. Packeta pripravila celkovo 6 nových dizajnov svojich boxov, ktoré majú ambíciu oveľa lepšie splývať s prostredím našich miest a obcí a nevytvárať tak zbytočný vizuálny smog. Nové farby budú lepšie splývať s lokalitou Z-BOXov, zákazníci sa však nemusia báť, že by schránky so svojou zásielkou nevedeli nájsť. V mobilnej aplikácii Packeta totiž nájdu presnú polohu všetkých Z-BOXov na celom Slovensku.

“Len nedávno sme oznámili náš cieľ do niekoľkých mesiacov postaviť po celom Slovensku 1 000 nových Z-BOXov, aby sme boli ešte lepšie pripravení na nadchádzajúcu vianočnú sezónu a zákazníkom včas doručili všetky darčeky objednané z e-shopov aj v tie najvyťaženejšie dni. O to dôležitejšie je pre nás Z-BOXy budovať zodpovedne, aby neškodili podobe našich miest. Máme k dispozícii 6 nových vizuálov, z ktorých budeme citlivo vyberať tak, aby vzhľad ideálne zapadol do konkrétnej lokality,” vysvetľuje Alexander Jančo, výkonný riaditeľ Packety. 

Tradičný červený polep na nových Z-BOXoch nahradí biela, béžová alebo sivá, ktoré dokážu lepšie splývať s fasádami rezidenčných projektov alebo administratívnych budov. Pre Z-BOXy umiestnené v parkoch alebo zelených lokalitách zas bude k dispozícii tmavozelený alebo svetlozelený polep. 

Šiesta farebná verzia bude môcť byť plne prispôsobená partnerom alebo špecifickej lokalite – v praxi tak môže takýto Z-BOX dostať dizajn s ilustráciou rešpektujúcou danú lokalitu, napríklad panorámu Bratislavského hradu či kresbu parku so stromami a lavičkami. Možné je tiež vytvorenie špecifického vizuálu s fotkou vo farbách partnera či konkrétneho miesta: “Niektoré lokality pre naše nové Z-BOXy stále hľadáme. Desiatky pribudnú aj pri obchodoch Kaufland či Lidl a ozývajú sa nám tiež developeri nových rezidenčných a administratívnych projektov. Radi spoločne nájdeme riešenie, ktoré ideálne zapadne do ich dizajnu.” hovorí Jančo. 

Packeta sa snaží svoje samoobslužné boxy budovať s ohľadom na okolité prostredie dlhodobo, vlani preto spolupracovala s mestami aj súkromnými spoločnosťami. Mnohé Z-BOXy majú v hornej časti solárne panely, vďaka ktorým sú energeticky plne sebestačné a môžu tak byť umiestnené prakticky kdekoľvek: “Zákazníci ich však nikdy nebudú hľadať zbytočne dlho. V našej mobilnej aplikácii Packeta vždy nájdu ich presnú lokalitu aj s fotografiami konkrétneho Z-BOXu,” pripomína výkonný riaditeľ Packety. 

Prečítajte si aj:


Zdieľať:

Rubriky